pridané 26.1.2008 o 21:50 prečítané 1716x
Tvarohový trhanec
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 300 g, jemného tvarohu, 30 g masla, 30 g cukru, 60 g práškového cukru, soľ, 3 vacia, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, 10 ml mlieka, 50 g promix uni, 50 g hrozienok, zavárané ovocie, ovocná šťava
Postup:
Maslo s práš. cukrom a štipkou soli vymiešame, pridáme žľtky, vanilkový cukor a postrúhanú citr. kôru. Zmes spojíme s tvarohom. Za stáleho miešania postupne pridávame mlieko, múku a nakoniec zľahka sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotriem na vymastený pekáč, posypeme hrozienkami a dáme piecť. Upečené cesto potrháme vidličkou na kúsky a posypeme práš. cukrom. Podávame so zaváraninou poliate ovocnou šťavou.
Pridal(a): Jana