pridané 27.11.2014 o 13:06 prečítané 1883x
Tvarohový krémovník
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
koláč plný tvarohu
Suroviny:
- 300 g bzl. Muky -Farina,
- 40 g zero cukor,
- 150 g masla,
- 2 PL kakaa,
- 1/2 PDP,
- 1 žltko,
- 1 cele vajce.
- 500 g tvaroh,
- 500 ml mlieko,
- 40 g zero, /200 g kryštálového cukru/
- 100 ml oleja,
- citrónová kôra,
- 1 zlatý klas,
- 3 žltky,
- 1 cele vajce.
- 4 bielka
- 1,5 PL sukralozy alebo cukru
Postup:
Múku, cukor, maslo, kakao, PDP, žltko a jedno vajce zmiešame , urobíme cesto a vyvaľkáme na vymastený plech. Plnka - 500 g tvaroh, 500 ml mlieko, 40 g zero, 100 ml oleja, citrónová kôra, 1 zlatý klas, 3 žltky, 1 cele vajce. Vymiešať a vyliať na cesto. Piecť cca 25 minút na 180 stupňov. Vyšľahať 4 bielka s 1,5 lyžicou sukralozy, natrieť na koláč a nechať ešte piecť 10 minút.
Pridal(a): DanaDianka