pridané 24.10.2007 o 21:40 prečítané 2149x
Tvarohový koláč
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- CESTO: 15 dkg Promix PK 10 dkg ryžovej múky 30 dkg práškového cukru 2 žĺtky 1 dcl oleja 2 lyžičky kakaa 2 kyslé pochúťkové smotany 1 1/2 kypriaceho prášku Oetker 1 vanilkový cukor Oetker TVAROH: 1/2 kg tvarohu 2 žĺtky 1 vanilkový cukor Oetker 5-6 lyžíc kr. cukru 2 pol. lyžice Zlatého klasu Oetker 1 pol lyžica masla
Postup:
Tvaroh: Všetko spolu zmiešane. Spracovaný tvaroh použijeme až po vyliatí cesta na plech! Cesto: Všetko spolu zmiešame, pridáme sneh zo 4 bielkov (žĺtka sme použili do cesta a do tvarohu). Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný pekáč. Keď je cesto na plechu, tak na ceste robíme lyžicou naplnenou tvarohom \"malé kôpky\" tesne vedľa seba. Nesmie nám to ale dlho trvať, pretože v ceste je sneh! Takto hotový koláč dáme piecť, asi tak na 30-45 minút na 200 stupňov. Záleží na druhu trúby. Keď sa koláč začne odliepať od bokov plechu, mal by byť hotový. Po vybratí z trúby nesmie klesať!
Pridal(a): Silvia_deti