pridané 19.10.2007 o 07:05 prečítané 3400x
Tvarohovo-marhuľový koláč
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Kľudne môžeme použiť aj slivky. Výborné sú aj zamrazené.
Suroviny:
- Cesto:
- 500g Promix-PK,
- 5PL kukuričného škrobu,
- 5PL ryžovej múky,
- 1ČL guarovej gumy,
- 1PL amarantovej múky,
- 1bal. sušeného droždia,
- 3dl vlažného mlieka, 100g masla,
- 1 vajce, štipka soli,
- 2PL kryštálového cukru,
- 1bal. vanilkového cukru
- Plnka:
- 1kg marhúľ,
- 500g jemného tvarohu,
- 2 vajcia,
- 2PL kukuričného škrobu,
- 1PL citrónovej šťavy alebo koncentrátu,
- 1PL citrónovej kôry,
- 3PL kryštálového cukru.
Postup:
V mise zmiešame suché suroviny, maslo, napučaný kvások (droždie+2PL vody+1PL cukru) a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Vykysnuté rozťahujeme rukami na maslom vymazaný plech, rozotrieme tvarhovú plnku (zmiešame tvaroh s vajciami, škrobom, šťavou, kôrou a cukrom), obložíme rozpolenými marhuľami a necháme na plechu ešte 15 minút podkysnúť. Pečieme pri 200°C asi 35-45 minút.
Pridal(a): Systém