pridané 19.9.2012 o 20:57 prečítané 2562x

Tvarohovo broskyňová torta

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Tvarohovo broskyňová torta

Suroviny:

  • Cesto:
  • 3 vajíčka
  • 4 lyžice promix PK /alebo zemiakového škrobu SOLAMYL/
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • trošku prášku do pečiva
  • Na plnku:
  • 120 q tvarohu
  • 2 zavárené broskyne
  • 1 vyšľahanú smotanu
  • 1 lyžicu práškového cukru.
  • Ozdoba:
  • polovičky zaváraných broskýň
  • želatinu
  • šľahačku.

Postup:

Postup: Bielka vyšľaháme, pridáme kryš.cukor, postupne žĺtka a nakoniec múku a prášok do pečiva.Premiešame. Pečieme v tortovej forme obloženej a vymastenej papierom asi 25 min. Ak je vychladnutá odstránime papier a vložíme späť do tortovej formy, korpus potrieme troškou lekvárom. Pripravíme si plnku:Tvaroch vymiešame s práš. cukrom, pridáme na kocky pokrájané broskyne a pomaly vmiešame vyšľahanú šlahačku. Tak pripravenú plnu dáme na korpus, obložíme polovičkami broskýň a zalejeme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu. Najlepšie sa torta plní v tortovej forme a potom ju dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme povrch šľahačkou.
Doporučujem upiecť nielenže vyzerá dobre, ale aj perfektne chutí. Dobrú chuť.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: era

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.