Tvarohovo broskyňová torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Tvarohovo broskyňová torta
Suroviny:
- Cesto:
- 3 vajíčka
- 4 lyžice promix PK /alebo zemiakového škrobu SOLAMYL/
- 3 lyžice kryštálového cukru
- trošku prášku do pečiva
- Na plnku:
- 120 q tvarohu
- 2 zavárené broskyne
- 1 vyšľahanú smotanu
- 1 lyžicu práškového cukru.
- Ozdoba:
- polovičky zaváraných broskýň
- želatinu
- šľahačku.
Postup:
Postup: Bielka vyšľaháme, pridáme kryš.cukor, postupne žĺtka a nakoniec múku a prášok do pečiva.Premiešame. Pečieme v tortovej forme obloženej a vymastenej papierom asi 25 min. Ak je vychladnutá odstránime papier a vložíme späť do tortovej formy, korpus potrieme troškou lekvárom. Pripravíme si plnku:Tvaroch vymiešame s práš. cukrom, pridáme na kocky pokrájané broskyne a pomaly vmiešame vyšľahanú šlahačku. Tak pripravenú plnu dáme na korpus, obložíme polovičkami broskýň a zalejeme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu. Najlepšie sa torta plní v tortovej forme a potom ju dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme povrch šľahačkou.
Doporučujem upiecť nielenže vyzerá dobre, ale aj perfektne chutí. Dobrú chuť.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: era
Pridal(a): zuzanab