Torta Zebra
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Pridávam recept na moju obľúbenú tvarohovú tortu, recept som mala s MMB /od tial som si požicala aj jednu foto - vrstvenie plnky/ a skúsila som ho upiecť z bezlepkovej a bol výborný, aj keď cesto je krehučké a trošku suchšie, ale s tou tvarohovou plnkou je to ok
Suroviny:
- Cesto: 1 kávová lyžička prásku do pečiva, 5 dkg cukru, 12,5 dkg margarínu, 1 vajce, štipka soli, 30 dkg múky /zmiesala som 25 dkg Uni+ MIx C, 5dkg kukuričnej muky/
- Tvarohová plnka: 4 dl pochúťkovej smotany, 1,5 dl oleja, 2 vanilk.cukre, 15 dkg cukru, 2 vajcia, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 vanilkový puding dr.Oetker, 75 dkg krémového tvarohu /ja som použila jemný tvaroh Pilos z Lidla /, do polovice tejto plnky potom 2 lyžice kakaa.
Postup:
Cesto si pripravíme zmiesením uvedených prísad a nevymazanú formu ním vystelieme po bokoch až po vrch.Keď sa cesto trhalo, lepila som ho po kúskoch. Okraj som zarovnala vidličkou
Plnka: Všetky prísady okrem kakaa dat do mixéra a a vymiešať hladký krém.
Krém rozdeliť na do 2 misiek a do jednej pridať 2 lyžice kakaa.
Krém začneme vrstviť striedavo /biela plnka, čokoládova.../ pekne od prostriedka po lyžiciach, až kým minieme obidve plnky./Ja som to vrstvila rozne, robila som take kružky vedla seba /neviem to presne opisať/
Koláč pečieme pri 175 stupňoch cca. 50 minút, ja som nechala 55, a dôležité, musí sa to nechať úplne vychladnúť!!!Ja som to dala na balkon, ale ideálne nechať v noci v chladničke.
Pred podávaním je lepšie ho nechať chvíľu pri izbovej teplote, potom je ešte vláčnejší a lepšie sa krája
Pridal(a): natasaf