Torta z mrkvy (bezgluténová a bezlaktózová)
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 12 dkg bezlepkovej múky,12 dkg mletého orechu,12 dkg práškového cukru,25 dkg jemne nastrúhanej mrkvy, 4 vajcia2 lyžičky kypriaceho prášku.
Postup:
Príprava:Oddelíme žĺtka od bielkov a zo žĺtkov s práškovým cukrom vyšľaháme penu, potom k tomu pridáme suché zložky: kypriaci prášok s múkou, orechy a na koniec jemne nastrúhanú mrkvu. Nakoniec do toho vmiešame penu z bielkov. Pečieme 30 – 35 minút, pri teplote 200 °C. Posypeme s práškovým cukrom a servírujeme. Ak niekto má chuť na ozdobenie (ale toto už nie je bezlaktózové!):Krém:250 g mascarpone2-3 pol. lyžice práškového cukruOzdobenie:- nastrúhaná kôra limeta,- drobné bezgluténové čokoládové vajíčka.Mascarpone veľmi dôkladne premiešame s práškovým cukrom aby stratilo hrudkovitosť a jemne rozotrieme na torte. Z limetovej kôry spravíme malé hniezdičky a do ich stredu položíme malé čokoládové vajíčka. Na jednu tortu pripadá asi 8 hniezdičiek.
Pridal(a): ujo