Tiramisu
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 1.Cesto.: 4vajcia
- 20 dkg kryštál cukor
- 20 dkg Bezlepkovej múky (Promix PK)
- ½ prášku do pečiva
- 1 deci oleja, 1 deci vody, soľ
- 2.Cesto: 4vajcia
- 20 dkg kryštál cukor
- 20 dkg Bezlepkovej múky (Promix PK)
- ½ prášku do pečiva
- 1deci čiernej kávy (všade som dávala Nescafé)
- 1deci oleja,soľ
- 2 dcl silnej kávy na pokvapkanie cesta
- Krém: 30 dkg mäkký tvaroh; 20 dkg kryštál cukor; 1 vanilka, 3dcl šľahačky (rastlinná, alebo prášková)1/2 dcl silnej kávy
Postup:
Postup na prípravu piškótového cesta: Štyri žĺtka, cukor a vodu vyšľaháme do peny. Prilejeme olej. Osobitne vyšľaháme sneh zo štyroch bielkov a štipky soli. Do žĺtkovej zmesi postupne prisypeme múku s práškom do pečiva a opatrne vmiešame vyšľahaný sneh. Upečieme pri 180°C asi 15 minút. Takto isto upečieme aj druhú piškótu, len namiesto vody prilejeme kávu.
Upečené prvé cesto potrieme džemom, 2 cesto pokvapkáme 2 dcl kávy.
Tvaroh vyšľaháme s cukrom,vanilkou a 0,5 dcl kávy + Amaretom, primiešame dve nát. maslá.
Vyšľaháme 3 deci šľahačky s 0,5 deci kávy a zmiešame (krem+šlahačka) Používam práškovú šľahačku. Vyšľahala som teda dve šľahačky Oetker a ešte pred šľahaním som prisypala granulky kávy do 3 dcl mlieka, až tak som šľahala.
Prvé cesto potreté džemom natrieme polovicou krému, priložíme druhým cestom pokvapkaným 2deci kávy, na vrch dáme zbytok krému a posypeme grankom zmiešaným s kakaom (cez sitko)a dáme do chladničky stuhnúť . Dobru chuť
Pridal(a): Vlaďa11
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Andrea.
- pridané:
- 08:53 12.11.2012
Koláč je vynikajúci, piekla som ho tento víkend , všetci sa oblizovali:)))