Tiramisu dezert s bezlepkovými sušienkami
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Čakáte hostí a chcete urobiť dobrý dojem hostiteľa či hostiteľky? Máme pre vás skvelý tip. Pripravte si tieto efektné mini poháre s krémom tiramisu a s našimi obľúbenými bezlepkovými sušienkami Mariela. Krému si môžete urobiť viac a pripraviť aj klasické tiramisu. Fantázií sa medze nekladú. Dezert sme ozdobili kakaovým práškom a podrvenými lyofilizovanými malinami. U nás sa veru len tak za ním zaprášilo. Vyskúšate aj vy?
Suroviny:
- Potrebujeme:
- 1 balenie bezgluténových keksov Mariela
- 3 žĺtky
- 75 g krupicového cukru
- 250 g mascarpone
- Kakaový prášok
- Lyofilizované maliny
Postup:
Najprv si pripravíme krém. Do ohňovzdornej misy vložíme žĺtky s cukrom a nad parou metličkou šľaháme do zhustnutia. Trvá to približne 5-7 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom jemne zašľaháme do žĺtkovej zmesi mascarpone. Krém uložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Do malých pohárov na stopke vložíme asi do jednej tretiny rozdrvené keksy Mariela. Na ne cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame krém až po povrch pohárov. Posypeme kakaovým práškom a rozdrvenými lyofilizovanými malinami.
Uložíme do chladu aspoň na hodinu.
Pridal(a): NovalimSK