pridané 3.11.2007 o 15:30 prečítané 3531x
TAJOMSTVO FARY
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- CESTO: 6 vajec 160 g práškového cukru 160 g mletých orechov (upečieme ešte jedno cesto podľa tohto) PLNKA: 3 pochúťkové smotany 120 g práškového cukru 150 g mletých orechov +2 smotany na šľahanie, čokoláda Malinová šťava
Postup:
Cukor so žĺtkami vymiešame do peny. Pridáme mleté orechy. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do pripraveného cesta a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na MASTNÝ papier a dáme upiecť. Pečieme ako piškótové cesto. Pokiaľ je cesto ešte teplé, nie horúce, stiahneme z neho mastný papier. Upečieme ešte jedno takéto cesto. Plnku urobíme tak, že všetky ingrediencie zamiešame a natrieme na jeden z upečených plátov. Druhým plátom plnku pritlačíme. Vrchný plát pokropíme malinovou šťavou. Koláč dáme odležať do chladu do druhého dňa. Na druhý deň natrieme vrchný plát vyšľahanou šľahačkou a posypeme postrúhanou čokoládou. Nakrájame na rezy.
Pridal(a): lubinka