pridané 6.7.2013 o 11:03 prečítané 2281x
Svieža jogurtová torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ovocná torta:)
Suroviny:
- 1 šľahačková smotana
- 2 biele smotanové jogurty ( po 150g)
- 100g kryšt. cukru
- 20 g želatíny ( 1 sáčok)
- 1 konzerva ananás
- 2 konzervy mandarinky
- 3 vajcia
- 60 g bezlepkovej múky MIX B
- Pol balíčka vanilkového cukru
- 150 g prášk. cukru
- Trocha prášku do pečiva
Postup:
Príprava:
Na korpus:
3 žĺtky, van. cukor a prášk. cukor vymiešame do peny. Pridáme vyšľahané bielka spolu s múkou a kypr. Práškom a zľahka premiešame. Vylejeme do maslom vysypanej a múkou vymastenej tortovej formy a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 st. Necháme vychladnúť.
Do hrnca nalejeme 100 ml vody, pridáme želatínu a zľahka zahrejeme na sporáku.
Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu. Jogurty zmiešame s cukrom (môžeme pridať aj viacej -podľa chuti) a pridáme šľahačku a rozpustenú želatínu. Premiešame šľahačom.
Potom si pripravíme korpus, na ktorý navrstvíme plnku spolu s ovocím. Necháme stuhnúť aspoň hodiny. Dobrú chuť.
Pridal(a): lucika079