Sviatočná orechová torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- Cesto: - 250 g práškového cukru - 250 g orechov - 2 PL kakaa - 8 vajec - 1 dcl rumu Plnka: - 100-120 g zomletých orechov - máslo koľko znesú orechy (asi 150 g) - 100 g práškového cukru - kiwi alebo banány
Postup:
Cesto: Všetky prísady rozdelíme na polovicu, spracujeme a pečieme na dvakrát. 125 g cukru vymiešame so 4 žĺtakmi na hustý krém. pridáme lyžicu kakaa, znovu zamiešame, pridáme 125 g pomletých orechov a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh. Vylejeme do vymastenej a bezlepkovou múkou alebo strúhankou vysypanej formy. Pečieme pomaly asi 30-40 minút, skúšame špáradlom. Plnka: 100-120 g zomletých orechov vymiešame s máslom (koľko znesú orechy), pridáme 100 g cukru, opäť dobre vymiešame, nožom zrežeme vrch torty, pomrvíme a zamiešame do plnky. Tortu dobre polejeme rumom, natrieme plnku, obložíme kolieskami kiwi alebo banánov, prikryjeme druhou polovicou. Vrch torty tiež dobre polejeme rumom, natrieme šľahačkou a ozdobíme ovocím - kiwi, mandarínkami alebo pomarančami.
Pridal(a): mariatezourova