pridané 3.11.2007 o 15:31 prečítané 2347x
ŠTRÚDĽOVÝ JABLKOVÝ KOLÁČ
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Chutí ako pravá štrúdľa.
Suroviny:
- 2 kg očistených jabĺk 3 dcl múky Promix PK + 2 dcl Promix FORTE 5 dcl kryštálového cukru 5 dcl pomletého maku 250 g masla
Postup:
Múku, cukor a mak zmiešame, rozdelíme na tri časti. Poriadne si vymastíme plech. Nasypeme 1/3 suchej zmesi, na to nastrúhame ½ jabĺk, zas 1/3 zmesi, zvyšok jabĺk, a navrch posledná časť zmesi. Na vrch koláča nakrájame tenké plátky masla. Pečieme asi 1 hod pri 150 ˚C. Koláč treba nechať min 4 hod odstáť, aby stuhol a dal sa krájať. Ja som piekla večer, oddychoval cez noc a ráno bol úplne úžasný. Jablká sa môžu posypať škoricou, orechami alebo hrozienkami.
Pridal(a): lubinka