pridané 16.8.2018 o 18:18 prečítané 1016x

Štrúdla

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

priemerná

Cesto jemné a mäkučké aj na druhý deň

Suroviny:

  • 300g Nutrifree mix per Pane
  • 100g Nutirfree Mix per Fresca
  • 100g Nutrifree jemná ryžová múka
  • 1sušené droždie
  • 1 vajíčko
  • 1/2PL cukru
  • 350ml vlažnej vody do ktorej pridáme sol (2-3 sťipky) a 2ČL octu.
  • 1PL bravčovej masti

Postup:

Cesto dobre vypracujeme, sformujeme, potrieme masťou a zakryté necháme odpočinút 30/40 minút.
Potom cesto rozdelíme na 3 časti a na pomúčenej utierke opatrne rozvalkáme na tenký plát.Trochu sa trhá, takže opatrne :-)
Plníme ,zrolujeme a dáme na vymastený plech, vrch aj boky potrieme masťou aby sa cesto nevysušilo.
Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 minút.
Spravila som tvarohovú aj makovo-višňovú so smotanou.
Na druhý deň vôbec nestvrdla, cesto je jemné a mäkučké

Pridal(a): Bezlepkosvet

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.