pridané 16.8.2018 o 18:18 prečítané 1016x
Štrúdla
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Cesto jemné a mäkučké aj na druhý deň
Suroviny:
- 300g Nutrifree mix per Pane
- 100g Nutirfree Mix per Fresca
- 100g Nutrifree jemná ryžová múka
- 1sušené droždie
- 1 vajíčko
- 1/2PL cukru
- 350ml vlažnej vody do ktorej pridáme sol (2-3 sťipky) a 2ČL octu.
- 1PL bravčovej masti
Postup:
Cesto dobre vypracujeme, sformujeme, potrieme masťou a zakryté necháme odpočinút 30/40 minút.
Potom cesto rozdelíme na 3 časti a na pomúčenej utierke opatrne rozvalkáme na tenký plát.Trochu sa trhá, takže opatrne :-)
Plníme ,zrolujeme a dáme na vymastený plech, vrch aj boky potrieme masťou aby sa cesto nevysušilo.
Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 minút.
Spravila som tvarohovú aj makovo-višňovú so smotanou.
Na druhý deň vôbec nestvrdla, cesto je jemné a mäkučké
Pridal(a): Bezlepkosvet