Stavnata mrkvova torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ina varianta zdobenia je vychladnutu tortu posypat len praskovym cukrom.
Dobru chut a vela novych zazitkov ! ;-)
Suroviny:
- 300-350 g na jemno postruhanej,osupanej mrkvy 4 vajcia 155 g krystaloveho cukru postruhana kora a stava z 1/2 citrona 300 g mletych mandli alebo vlaskych orechov 60 g bezlepkovej muky (napr.Schär Mix C)alebo hociktora znacka 1 zarovnana cajova lyzicka bezlepkoveho prasku do peciva 110g praskoveho cukru + asi 3 polievkove lyzice praskoveho cukru na glazuru
Postup:
Mrkvu ocistime a na jemno postruhame. 4zltka zmiesame v inej nadobe so 155 g cukru na penu Pridame postruhanu koru a stavu z 1/2 citrona K tomu mlete mandle alebo orechy,muku zmiesame najskor s praskom do peciva a pridame k cestu. Na koniec postruhanu mrkvu. Studene 4 bielka so stipkou soli vymiesame rucnym mixerom na pevny sneh a na koniec pridame k zmesi. Ruru rozohrejeme na 180° C. Okruhlu formu na tortu priemeru asi 24 cm dobre vymastime maslom,vysypeme bezlepkovou mukou.(zvysok muky vysypeme,aby sa neutvorili hrcky). Naplnime mrkvovym cestom a do hladka rozotrieme. Pecieme 45-50 minut v dolnej tretine rury. Tortu vyberieme a nechame ju poriadne vychladnut.Ja ju opatrne vyberam po 10.minutach na tortovy rost. Ked je torta vychladnuta,zmiesame 110 g praskoveho cukru s 2-3 pol.lyzicami citronovej stavy na hladko a roztrieme na tortu. Ja ju zdobim s marcipanovymi mrkvickami,ktore rozlozim este pred stuhnutim cukru.
Pridal(a): Soleil