Slovan kocka
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
výborný a sýty koláčik
Suroviny:
- 5 vajec
- 4 PL Mix C,
- 1 PL kakao
- 2 KL zero
- ¼ PDP
- 6 ks šľahačky po 180 ml
- 8 dkg mleté orechy
- 2 PL kakao
- 30 dkg prášková želatína Dr. Oetker
- 6 dcl vody
- zero cukor
- džem
Postup:
Recept na cesto : 5 vajec, 4 lyžice múky (kto akú používa, ja som dala bezlepkovú), 1 lyžica kakaa, 2 KL zero, trochu PDP. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme žĺtky a zero a potom opatrne zmiešame múku s kakaom a PDP. dáme piecť na vymastený a kokosom vysýpaný plech. Piškót natrieme džemom. ja som dala ribezlovy.30 g želatíny- použila som práškovú Dr. Oetker- je bezlepková, 6 dcl vody a trochu zera (dala som asi 3 lyžice) dáme napučať na 10 minút a potom zohrejeme. NEVARIME. Necháme trochu vychladnúť a zatiaľ vymiešame do tuha 2 ks šľahačky po 180 ml. Pridáme 8 dkg mletých orechov a tretinu želatíny. dobre zmiešame a vylejeme na piškót potretý džemom. Dáme stuhnúť. Vymiešame si ďalšie dve šľahačky po 180 ml a pridáme lyžicu kakaa a tretinu želatíny, dobre premiešame a vylejeme na prvú plnku. dáme stuhnúť. na koniec vymiešame ďalšie dve šľahačky po 180 ml a primiešame zvyšnú želatínu a znovu vylejeme . dáme stuhnúť. čokoládové srdiečka som robila tak, že nad parou som roztopila čokoládu a pridala trocha cery. keď začala troška tuhnúť, naliala som do zdobičky a na alobal som si nakreslila srdiečka. dala som stuhnúť do chladničky. išli krásne odlúpnuť.
Pridal(a): DanaDianka