pridané 9.1.2013 o 10:15 prečítané 9412x

Slovan kocka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

priemerná

výborný a sýty koláčik

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 4 PL Mix C,
  • 1 PL kakao
  • 2 KL zero
  • ¼ PDP
  • 6 ks šľahačky po 180 ml
  • 8 dkg mleté orechy
  • 2 PL kakao
  • 30 dkg prášková želatína Dr. Oetker
  • 6 dcl vody
  • zero cukor
  • džem

Postup:

Recept na cesto : 5 vajec, 4 lyžice múky (kto akú používa, ja som dala bezlepkovú), 1 lyžica kakaa, 2 KL zero, trochu PDP. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme žĺtky a zero a potom opatrne zmiešame múku s kakaom a PDP. dáme piecť na vymastený a kokosom vysýpaný plech. Piškót natrieme džemom. ja som dala ribezlovy.30 g želatíny- použila som práškovú Dr. Oetker- je bezlepková, 6 dcl vody a trochu zera (dala som asi 3 lyžice) dáme napučať na 10 minút a potom zohrejeme. NEVARIME. Necháme trochu vychladnúť a zatiaľ vymiešame do tuha 2 ks šľahačky po 180 ml. Pridáme 8 dkg mletých orechov a tretinu želatíny. dobre zmiešame a vylejeme na piškót potretý džemom. Dáme stuhnúť. Vymiešame si ďalšie dve šľahačky po 180 ml a pridáme lyžicu kakaa a tretinu želatíny, dobre premiešame a vylejeme na prvú plnku. dáme stuhnúť. na koniec vymiešame ďalšie dve šľahačky po 180 ml a primiešame zvyšnú želatínu a znovu vylejeme . dáme stuhnúť. čokoládové srdiečka som robila tak, že nad parou som roztopila čokoládu a pridala trocha cery. keď začala troška tuhnúť, naliala som do zdobičky a na alobal som si nakreslila srdiečka. dala som stuhnúť do chladničky. išli krásne odlúpnuť.


Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.