pridané 20.9.2012 o 09:10 prečítané 2825x

Slivkovo-tvarohový koláč

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Slivkovo-tvarohový koláč

Suroviny:

  • CESTO:
  • 300 g múky Promix Uni
  • 50 g múky Promix Forte
  • 1 balíček instatného droždia (alebo 3/4 kocky)
  • 1 ČL soli
  • 2 PL kryšt. cukru
  • 2 vajíčka
  • 2 PL oleja
  • 200 ml mlieka
  • 50 ml vody (mlieko možno nahradit vodou)
  • 10-12 sliviek (podľa potreby aj viac)
  • 1/2 tvarohu
  • 1 žĺtok
  • cca 1/4 vanilkový cukor
  • 2-3 PL práškového cukru (podľa chuti)
  • skořicový cukor
  • posýpka (stužený tuk + kukuričná múka+Promix Uni)

Postup:

V malom množstve vlažného mlieka (vody) s lyžičkou cukru rozpustíme droždie. Do misy dáme múku, soľ, vajíčka, olej, mlieko s vodou a rozpustené droždie a miesime, najlepšie elektrickým šlahačom-miesičom. Po vymiesení naolejovanými rukami premiestnime cesto na plech (podľa veľkosti plechu: veľký plech – celé množstvo cesta, menšie plechy – rozdeliť cesto na 2 kôpky) a roztlačiť ho na hrúbku cca 3-5 mm. Cesto necháme na plechu vykysnúť. Medzitým si slivky rozpoltíme a v mise pripravíme tvarohovú zmes – tvaroh, žĺtok, vanilkový cukor a práškový cukor vymiešať. Po vykysnutí kladieme na cesto husto slivky šupkou na cesto (môžu sa zatlačiť), do priehlbiniek po kôstkách lyžičkou dávame tvaroh, posypeme škoricovým cukrom a posýpkou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov C cca 35-45 min a tesne pred dopečením (okraje sú žltkastej farby), zvýšiť teplotu na 200 stupňov C a dopiecť.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: suzann

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.