Šľahačkové francúzske rezy
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- CESTO: 6 vajec,6 PL kryšt.cukru, 50 ml oleja, 5 PL múky Promix PK, 1 prášok do pečiva, 1 PL kakaa. KRÉM:1 lit. vody, 130 g kryšt. cukru, 2 bal. vanil. cukru, 3 bal. Zlatý klas,7 bielkov, 1 PL kakaa. ŠĽAHAČKOVÝ KRÉM: 4 PL kryšt. cukru, 50 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku, postrúhaná čokoláda na ozdobu/ nemusí byť/.
Postup:
POSTUP: Z bielkov a kr. cukru vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme olej, žĺtky a zľahka primiešame múku s kypriac. práškom a kakao. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý dobre natrieme olejom.Pečieme asi 15 min. pri 180 st. Celzia. Väčšiu časť vody dáme variť s 7O g kryš. cukru a vanilk. cukrom.Vo zvyšku vody rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše zľahka vmiešame tuhý sneh zo 7 bielkov a 60 g kr. cuktu. Krém rozdelíme na 2 časti, do jednej vmiešame 1 PL kakaa. Na vychladnuté cesto natrieme najprv svetlý, potom kakaový krém. Na šľahačkový krém skaramelizujeme kryšt. cukor, zalejeme horúcim mliekom, rozvaríme a necháme vychladnúť.Do vychladnutého pridáme prášk. šľahačky a podľa návodu vyšľaháme dotuha. Natrieme na tmavý krém. Môžeme posypať postrúhanou čokoládou.
Pridal(a): Systém