pridané 18.11.2007 o 13:35 prečítané 1813x
Šľahačková torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 5 vajec
- 200g práškového cukru
- 100g zemiakovej múčky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- 1 broskyňový kompót
- 1 šľahačka v prášku
- 1 vanilkový pudingy
- 100 g masla
- 350ml mlieka
- 150g práškového cukru
Postup:
Žĺtky vyiešame s práškovým cukrom do peny.Pridáme zemiakovú múćku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.Dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Pomaly upečieme.Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu.Dáme tam plnku a pokrájané broskyne a na vrch a boky natrieme šľahačku. Plnku si pripravíme tak, že si uvaríme puding z 350ml mlieka.Necháme vychladnuť.Potom vymiešame cukor s maslom a pridáme vychladnutý puding.
Pridal(a): lucika