Sacherova torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Veľmi chutná, šťavnatá a úspešná aj u lepkáčov :-)
Suroviny:
- Korpus:
- 6 ks vajec,
- 210 g masla,
- 210 g práškového cukru,
- 210 g čokolády (podľa chuti horká, na varenie)
- 165 g múky Schär Mix C, prípadne Mix B, Promix PK alebo Farine
- 2 bal. vanilkového cukru,
- 1/2 bal. prášku do pečiva.
- Džem na potretie prekrojeného plátu - najlepšie marhuľový.
- Glazúra:
- 200 g kryštálového cukru,
- 125 ml vody,
- 150 g čokolády.
Postup:
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do peny, pridáme vlažnú čokoládu, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli a dobre vymiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta striedavo s múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
Formu na tortu vymastíme a vysypeme bezlepkovou strúhankou prípadne kokosom, nalejeme cesto a upečieme pri 170°C 55-60 min. Tortu vyklopíme na papier na pečenie vrchom nadol, aby sa vyrovnal povrch a ľahšie sa nanášala glazúra. Otočíme a vychladenú tortu jedenkrát prekrojíme a natrieme marhuľovým džemom.
Na glazúru si uvaríme cukor s vodou, čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k uvarenému sirupu - nesmie byť ani horúci, ani studený, ale taký, aby sme ho zniesli na perách. Glazúrou polejeme celú tortu. Pri podávaní ozdobíme šľahačkou.
Pridal(a): sykorkas