Sacherova torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Po jednom kusku, budete chciet dalsi a dalsi :)
Suroviny:
- 140g masla (izbova teplota)
- 110g praskovy cukor
- 1/2 vanilkovy lusk (zrnka z neho)
- 6 vajec
- 130g horka cokolada (odporucam nad 80%)
- 110g krystalovy cukor
- 140g hladka ryzova muka
- 200-400g marhulovy lekvar (rozpustime kusok s vodou)
- 1CL kypriaci prasok
- Poleva: 125ml vody+200g pr.cukor+150g cokolada nad 80%.- varime vo vodnom kup.
Postup:
Maslo s praskovym cukrom a vanilkovymi zrnieckami vyslahame na hustu lesklu penu. Postupne pridavame oddelene zltka.
Cokoladu rozpustime vo vodnom kupeli. Nechame ju trosku vychladnut.Potom ju zamiesame do hmoty (maslo-cukor-zltka).
Vyslahame bielka na sneh a pridavame postpne cukor.
Sneh rucne z lahka zamiesame do cokoladovej hmoty. Potom prisypavame preosiatu muku-zlahka premiesavame.
Formu vymastime a vysypene(orechy,kokos)
Cesto vylejeme do formy uhladime, dame piect na 170stupnov, cca 55min podla rury.
Po upeceni nechame korpus vychladnut. Prekrojime, jednu polovicu natrieme lekvarom, kt.si rozvarime s trochou vody. Tortu spojime, lekvarom potrieme vrch aj boky.
Nasledne spravime polevu, ktorou tortu polejeme.
Pridal(a): KateZeta