pridané 20.9.2012 o 21:40 prečítané 2660x
Ryžový papier - štrúdľa
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Ryžový papier sa dá použiť aj na štrúdľu. Síce som to ešte neskúšala, ale v telke
som videla recept ako sa to robí (robil to Jamie Oliver:-)
Suroviny:
- ryžový papier
- vajce
- plnka podľa výberu
Postup:
Ryžový papier potrieme rozmiešaným vajíčkom, na to dáme ešte jednu alebo dve vrstvy ryžového papiera (aby bola štrúdľa pevnejšia a nerozlomila sa). Nato rovnomerne rozotrieme ľubovoľnú plnku, zavinieme, povrch potrieme vajíčkom a dáme upiecť pri 180-200°C dozlata.
Takto môžeme pripraviť aj batôžky: Cesto si pokrájame na rovnako veľké štvorce, navrstvíme cesto, do stredu dáme plnku, rohy potrieme vajíčkom a spojíme. Dobre postláčame, až nám vznikne "batôžtek". Pečieme tak isto ako štrúdľu.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka
Pridal(a): zuzanab