pridané 20.9.2012 o 21:40 prečítané 2660x

Ryžový papier - štrúdľa

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

15 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Ryžový papier sa dá použiť aj na štrúdľu. Síce som to ešte neskúšala, ale v telke
som videla recept ako sa to robí (robil to Jamie Oliver:-)

Suroviny:

  • ryžový papier
  • vajce
  • plnka podľa výberu

Postup:

Ryžový papier potrieme rozmiešaným vajíčkom, na to dáme ešte jednu alebo dve vrstvy ryžového papiera (aby bola štrúdľa pevnejšia a nerozlomila sa). Nato rovnomerne rozotrieme ľubovoľnú plnku, zavinieme, povrch potrieme vajíčkom a dáme upiecť pri 180-200°C dozlata.

Takto môžeme pripraviť aj batôžky: Cesto si pokrájame na rovnako veľké štvorce, navrstvíme cesto, do stredu dáme plnku, rohy potrieme vajíčkom a spojíme. Dobre postláčame, až nám vznikne "batôžtek". Pečieme tak isto ako štrúdľu.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.