pridané 14.4.2011 o 19:45 prečítané 4360x
Ríbezľový koláč so snehom
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- CESTO: 120g práškového cukru 120g palmarinu (hera) 200g Promix PK trochu prášku do pečiva 6 žĺtkov ríbezle (najlepšie sú červené) SNEH: 6 bielkov 300-350g kryštálového cukru
Postup:
Práškový cukor vymiešame a palmarinom (herou),primiešame žĺtky a nakoniec múku s práškom do pečiva.Cesto natrieme na vymastený,múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180°. Na vychladené cesto dáme ríbezle. Bielky vyšľaháme a postupne do nich pridávame cukor,potom šľaháme nad parou ešte 15-20minút.Sneh natrieme na koláč a dáme do rúry pri teplote 50° zapiecť.
Pridal(a): kika