pridané 28.7.2007 o 12:31 prečítané 2263x
Ríbezľová roláda
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 4 vajcia, 3 PL bezlepkovej múky PK, 1 lyžica solamylu, 4 PL kryšt. cukru, 1/4 prášku do pečiva /Dr. Otker/, 1 PL oleja. Plnka: Rastlinná šľahačka sladená/majú ju v METRE je to v krabičke ako trvanlivé mlieko, pozor je viac druhov, niektorá obsahuje lepok, treba poriadne čítať/ čerstvé ríbezle, alebo ríbezľový kompót.
Postup:
Vyšľaháme 4 bielka na tuhý sneh, postupne pridáme 4 PL kryšt. cukru a 4 žltka vmiešame pomaly. Pridáme 3PL múky a 1 PL solamylu spolu s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka premiešame s 1 PL oleja. Dáme na vymastený a solamylom vysypaný plech a roládu upečemie. Ešte teplu ju zrolujeme vo vlhkej utierke. Počas pečenia si vyšľaháme 3 dcl rastlinnej šľahačky najvyšším stupňom /el. šľahačom aspoň 5 minút/, aby sme dostali tuhú hmotu. Roládu po vychladnutí nahrubo natrieme šľahačkou a posypeme ríbezľami. Potom pomaly zrolujeme, Vrch môžme posypať praškovým cukrom. Dá sa to urobiť aj s iným ovocím, ale ríbezľová je najlepšia.
Pridal(a): Eva Štieberová