Raffaelo Torta od Sisters Bakery
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Letná, kokosová torta na jemnom chrumkavom mandľovom "meringue" korpuse. Určite vyskúšajte!
Suroviny:
- Na korpusy:
- 6 bielok
- 180 g kryštálového cukru
- 120 g mletých mandlí
- 1 ČL kukuričného škrobu
- 40 g mandľových lupienkov
- Na plnku:
- 450 g mascaropne
- 150 g šľahačkovej smotany
- 50 g práškového cukru
- 6 PL mletého kokosu
- 3 PL kokosového likéru (napr.Malibu)
- 40 g opražených mandľových lupienkov na ozdobenie
Postup:
V mise šľaháme bielka. Keď sa všetka tekutina premení na penu, pridávame
postupne po troške kryštálový cukor a stále miešame na najvyšších otáčkach, až kým nevyšľaháme tuhý sneh.
Do snehovej hmoty preosejeme mleté mandle a škrob, pridáme mandľové lupienky
a gumenou varechou zľahka vmiešame tak, aby sa obe zmesi dobre spojili.
Na plech vystlaný papierom na pečenie si nakreslíme kruh o priemere 20 cm, papier
otočíme pokresleným na spodok, aby sa to neotlačilo na korpus .
Varechou nanesieme na nakreslený kruh tretinu zmesi a rovnomerne ju rozotrieme.
Opakujeme na všetky tri plechy.
Korpusy pečieme na 150 stupňoch teplovzdušného režimu asi 20minút. Počas
pečenia môžu korpusy popraskať, je to ale úplne v poriadku .
Na plnku dáme do menšej misky mascarpone a šľahačku a mixérom vyšľaháme do
tuhej krémovej hmoty. Pridáme preosiaty práškový cukor, mletý kokos a kokosový likér a mixérom ešte dobre premiešame.
Z upečených korpusov po vychladnutí opatrne stiahneme papier na pečenie, dávame
pozor, aby nám korpusy čo najmenej praskali.
Prvý korpus položíme na servírovací tanier a nanesieme naň niečo vyše tretiny plnky.
Prekryjeme druhým korpusom a nanesieme niečo vyše polovice zvyšku krému a prekryjeme tretím korpusom. Na vrch dáme zvyšok krému, posypeme ho opraženými mandľovými lupienkami a tortu dáme zachladiť do chladničky.
Pridal(a): Sisters Bakery