pridané 10.11.2008 o 17:55 prečítané 3066x
PUNČOVÁ TORTA
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- KORPUS: 8 celých vajec 40 dkg kryštálového cukru 8 PL vody 32 dkg múky Promix PK Celé vajcia vymiešame do penista s cukrom a vodou – šľaháme aspoň 20 minút. Potom do masy pridáme múku a zmiešame. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. KRÉM: 20 dkg kryšt. Cukru sa upáli na karamel, odstaví sa z ohňa a do horúceho sa pridá pol šálky silnej tureckej kávy. Miešame, kým sa karamel nerozpustí v káve a pridáme pomleté orechy. Po vychladnutí zmiešame s 250 g masla. SIRUP NA POLIATIE: 1,5 dcl vody, 2 PL kryštálového cukru, kakao, káva – všetko spolu necháme prejsť varom POLEVA: Vyšľaháme 1 bielok a pridáme práškový cukor, šťavu z citróna a farbivo – najlepšie červené.
Postup:
POSTUP: Tortu po upečení a vychladnutí rozdelíme na 3 časti. Spodný plát pokvapkáme sirupom, potrieme džemom, a natrieme časťou plnky. Prostredný plát polejeme sirupom aj rumom a šťavou z citróna a pomaranča, dáme plnku a prikryjeme posledným plátom. Potrieme troškou plnky, a polejeme polevou. Ozdobíme podľa chuti a vkusu.
Pridal(a): lubinka