Pudingové košíčky s ovocím bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Recept na tento efektný dezert vyzerá na prvý pohľad vcelku náročne. Opak je však pravdou. Krehké bezlepkové cesto je rýchlo hotové, puding uvaríte raz-dva, ozdobíte ovocím a hotovo. A ak máte naozaj naponáhlo, namiesto prípravy krehkého cesta, môžete použiť aj naše hotové chladené bezgluténové linecké cesto. Výsledok bude rovnako očarujúci.
Suroviny:
- Potrebujeme:
- Na krehké cesto:
- 300 g Promix UNI alebo PK alebo PK špeciál + na pomúčenie dosky
- 90 g masla
- 90 g práškového cukru
- 2 vajcia
- ½ ČL vanilkovej pasty
- 1 balíček kypriaceho prášku bez lepku
- Štipka soli
- Na pudingovú náplň:
- 1 balíček kakaového pudingu bez lepku
- 0,5 l mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- Na dokončenie:
- Drobné ovocie (čučoriedky, černice, ríbezle alebo maliny)
- 2 plátky želatíny
Postup:
Postup:
Pripravíme si krehké cesto. V mise spolu vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovou pastou na hladký krém. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne ich zapracujeme do zmesi. Postupne pridávame preosiatu múku, kypriaci prášok a soľ. Vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré vyformujeme do gule a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme odležať do chladničky aspoň na 30 minút, pokojne však aj na dlhšie.
Kým cesto odpočíva, pripravíme si puding podľa návodu na obale a necháme ho vychladnúť. Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm. Jemne olejom vymastenými formičkami na košíčky vykrajujeme kruhy a prstami vtláčame naspäť do formičky. Dobre pozatláčame aj po okrajoch formičiek. Formičky s cestom poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme približne 15 minút, kým sú košíčky zlatavé. Upečené necháme vychladnúť a opatrne povyberáme z formičiek. Naplníme pudingom, poukladáme ovocie a potrieme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Košíčky skladujeme v chlade.
Pridal(a): NovalimSK