pridané 8.4.2013 o 11:19 prečítané 2653x
Pudingová torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jednoduchá, rýchla, chutná a veľmi variabilná torta.
Suroviny:
- Cesto:
- 4 vajcia,
- 150 g cukru,
- 2 dcl oleja,
- 120 g múky (Schär Mix C, alebo Mix B, Farine, prípadne Promix PK) a kakao
- resp. v pôvodnom recepte 4 kakaové pudingové prášky),
- prášok do pečiva.
- Plnka: 2 šľahačky,
- 250 g jemný tvaroh,
- 2 bal. vanilkového cukru.
- Na potretie spodného plátu jahodový džem (najlepšie s kúskami jahôd), prípadne iný podľa chuti.
Postup:
Suroviny na cesto vyšľaháme a dáme piecť do vymastenej tortovej formy na 180°C cca 25 minút (vyskúšame špáradlom). Hotový korpus prekrojíme, potrieme džemom a tretinou až polovicou plnky, ktorú získame vyšľahaním šľahačky, vanilky a tvarohu. Zvyšok plnky navrstvíme na vrch torty a po jej bokoch. Vrch jemne poprášime kakaovým práškom, prípadne zvolíme zdobenie podľa vlastnej chuti či fantázie. Na obrázku je použitá čokoládová drvina.
Pridal(a): sykorkas