pridané 8.8.2015 o 11:56 prečítané 2425x
Pudingoš
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborný svieži koláč.
Suroviny:
- Cesto:
- 2,5 šálky Mix C
- 1 šálka cukor
- 1 šálka mlieko
- 1/2 šálky olej
- 1 ks prášok do pečiva
- 4 ks vajcia
- puding:
- 1 ks puding čokoládový v prášku
- 1/2 lmlieko
- 15 dkg cukor
- 1 PL kakao
- smotana:
- 3 kelímky kyslá smotana
- 4 ks vanilkový cukor
Postup:
Vajcia (netreba oddeľovať žĺtka od bielok) vymiešame s cukrom do peny, postupne pridávame mlieko, olej, múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na veľký plech vymastený a vysypaný múkou/strúhankou. Uvaríme si hustý puding, ešte horúci ho lyžicou dávame na neupečené cesto. Takto pripravenú zmes dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 15-20 minút. Kým sa pečie, vymiešame si 3 kyslé smotany s vanilkovým cukrom. Smotanovú "polevu" dávame na ešte horúci koláč. Môžme posypať škoricou. Keď už koláč nie je horúci, vložíme ho dobre vychladiť do chladničky.
Pridal(a): Andrea Tokárová