pridané 16.11.2012 o 23:49 prečítané 2593x

Profiterolky:)

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny 30 Min

Náročnosť

náročná

Profiterolky.

Suroviny:

  • 125 ml mlieka
  • 200 ml vody
  • 100 masla
  • 1/2 ČL soli
  • 150 g bezlepkovej múky MIX B
  • 4 vajcia
  • Plnka:
  • 450 ml mlieka
  • 1,5 vanilkového pudinu
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 masla
  • 150 kryšt.cukru
  • Poleva:
  • 200g horkej čokolády
  • 30g masla
  • 3 ČL medu
  • 125 ml mlieka

Postup:

Na cesto si pripravíme hrniec. Do hrnca dáme vodu, mlieko, soľ a maslo a necháme rozpustiť. Nakoniec pridáme múku a vymiešame hustú hmotu. Necháme vychladnúť. Dáme do šľahača a postupne primiešavame vajcia až nám vznikne jednoliata hmota. Cesto naplníme do cukrárenského vrecka a tvarujeme také 1,5 cm kužele. Dáme piecť na 15-30 minút na 200 st. Profiterolky by sa mali nafúknuť a upiecť do zlatova. Potom si pripravíme puding, ktorý uvaríme klasicky z mlieka, cukru, van.pudin a van.cukru a po uvarení pridáme maslo. Necháme vychladnúť. Na spodnej strane si spravíme dieru a dovnútra plníme.
Naservírujeme na tanier a zasypeme práškovým cukrom. Pripravíme si čokoládovú polevu. Čokoládu si rozpustíme vo varnom kúpeli spolu s maslom. Pridáme med a nakoniec mlieko. Zalejeme profiterolky. Najlepšie chutia, keď je poleva ešte teplá. Dobrú chuť.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.