Profiterolky:)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Profiterolky.
Suroviny:
- 125 ml mlieka
- 200 ml vody
- 100 masla
- 1/2 ČL soli
- 150 g bezlepkovej múky MIX B
- 4 vajcia
- Plnka:
- 450 ml mlieka
- 1,5 vanilkového pudinu
- 1 vanilkový cukor
- 100 masla
- 150 kryšt.cukru
- Poleva:
- 200g horkej čokolády
- 30g masla
- 3 ČL medu
- 125 ml mlieka
Postup:
Na cesto si pripravíme hrniec. Do hrnca dáme vodu, mlieko, soľ a maslo a necháme rozpustiť. Nakoniec pridáme múku a vymiešame hustú hmotu. Necháme vychladnúť. Dáme do šľahača a postupne primiešavame vajcia až nám vznikne jednoliata hmota. Cesto naplníme do cukrárenského vrecka a tvarujeme také 1,5 cm kužele. Dáme piecť na 15-30 minút na 200 st. Profiterolky by sa mali nafúknuť a upiecť do zlatova. Potom si pripravíme puding, ktorý uvaríme klasicky z mlieka, cukru, van.pudin a van.cukru a po uvarení pridáme maslo. Necháme vychladnúť. Na spodnej strane si spravíme dieru a dovnútra plníme.
Naservírujeme na tanier a zasypeme práškovým cukrom. Pripravíme si čokoládovú polevu. Čokoládu si rozpustíme vo varnom kúpeli spolu s maslom. Pridáme med a nakoniec mlieko. Zalejeme profiterolky. Najlepšie chutia, keď je poleva ešte teplá. Dobrú chuť.
Pridal(a): lucika079