piškótový koláč
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ešte v nedávnej minulosti ( teda pred tým, ako my pred mesiacom zistili celiakiu) som si myslela, že viem variť a piecť. Teraz sa postupne aj vďaka Vám učím. Vydaril sa my však nový piškótový koláčik. Piškótové cesto aj normálne sa často drobí a druhý deň môže byť suché, preto som ho vylepšila teplým mliekom a toto vylepšenie je prospešné aj pre bezlepkovú piškótu.
Suroviny:
- 6 vajec
- 210 g múka Promix PK
- 180 g cukor ( kryštálový- krupica)
- prášok do pečiva
- 1/2 dcl teplé mlieko
- ľubovolné ovocie
- 2 sáčky želé Dr.Oetker
Postup:
Z bielok vyšlahať tuhý sneh, pridať cukor - znovu prešľahať, pridať žĺtka ( ja si ich vymiešam v pohári- aby neboli pevné a lepšie sa zamiešali do cesta) , zľahka zamiešať ( už nie šľahačom, len ručne) a zľahka zamiešať múku, v ktorej sme premiešali prášok do pečiva a pridať teplé mlieko. Vyliať na vymastený a múkou PK vysypaný plech. Piecť v elektrickej rúre vopred predhriatej na 200 st. asi 15 minút.
Na vychladnutý koláč dáme ľubovoľné ovocie (čerstvé, zavárané - ja som dala rozmrazené jahody a ribezle ) a poliala som to želé ( Dr.Oetker)- presne podľa návodu.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: DanielaBacíková
Pridal(a): zuzanab