pridané 24.7.2008 o 21:22 prečítané 3225x
Perník
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 2 celé vajcia
- 300 g práškového cukru
- 400 g múky (ja dávam Promix PK)
- 150 g oleja
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 3 polievkové lyžice lekváru
- 1 malá lyžička sódy bikarbóny
- 1 kypriaci prášok do perníka (DrOetker)
- 1 šálka mlieka
Postup:
Všetko spolu zamiesiť a vyliať na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Piecť vo vopred dobre rozohriatej rúre na 180 °C, neskôr cca po 10-15 minútach pečenia znížiť teplotu na 160°C. Perník pečieme cca 45-50 minút, či je upečený, zistíme pomocou špajdle, keď sa na ňu cesto už nelepí.
Pridal(a): rajocka
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- eva
- pridané:
- 11:35 9.3.2009
Tento perník vylepšujem pridaním umytého a napučaného sušeného ovocia, hrozienkami, krájanými vlašskými orechmi. Je fakt dobrý.