pridané 24.7.2008 o 21:22 prečítané 3225x

Perník

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Suroviny:

  • 2 celé vajcia
  • 300 g práškového cukru
  • 400 g múky (ja dávam Promix PK)
  • 150 g oleja
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 3 polievkové lyžice lekváru
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny
  • 1 kypriaci prášok do perníka (DrOetker)
  • 1 šálka mlieka

Postup:

Všetko spolu zamiesiť a vyliať na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Piecť vo vopred dobre rozohriatej rúre na 180 °C, neskôr cca po 10-15 minútach pečenia znížiť teplotu na 160°C. Perník pečieme cca 45-50 minút, či je upečený, zistíme pomocou špajdle, keď sa na ňu cesto už nelepí.

Pridal(a): rajocka

Diskusia k receptu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    eva
    pridané:
    11:35 9.3.2009

    Tento perník vylepšujem pridaním umytého a napučaného sušeného ovocia, hrozienkami, krájanými vlašskými orechmi. Je fakt dobrý.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.