Parížske rožky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborné :)
Suroviny:
- 250 g orechov
- 50 g Zero cukor /250 g práškový cukor/
- 1 celé vajce
- 1 žltko
- Pnka
- 600 ml mlieka
- 5 ks stévie tabletkovej
- 150 gramov čokolády na varenie
- 2 ks zlatý klas
- 250 g maslo
- 150 g cukor /zero alebo sukraloza/
- Poleva
- čokoláda
- cera
Postup:
Všetky suroviny zmiešať dokopy a vypracovať cesto. Trošku sa lepí. Cesto natlačiť do formičiek na rožteky. Ja som použila svoju osvedčenú metodu, kedže som sa bála, že mi nepojdu pekne vyklopiť z formičiek. Stačí vám jedna formička a potravinová folia. Foliu položíme na formičku a natlačíme cesto. Opatrne s foliou vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto urobíme všetky rožteky a máme ich pekne rovnaké a nehrozí, že by sa pekne nevyklopili po upečení. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupnov. Ked začnú okraje hnednúť , treba vytiahnuť. Z tejto dávky vyšlo cca 25 kusov, takže doporučujem robiť hneď z dvoch dáviek J
Rožteky po vychladnutí nastriekame krémov a polejeme čokoládou.
Ja som si krém vymyslela : 500 ml mlieka a 5 ks stévie zohrejeme v hrnci, pridáme 150 gramov čokolády a necháme rozpustiť. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme v 100 ml mlieka rozmiešané 2 ks zlatého klasu a uvaríme kašu. Necháme vychladnúť a zmiešame s maslom vyšlahaným zo zerom alebo sukralozou. To som už dosladzovala podľa chuti. Zdobičkou nastriekame krém na rožteky, necháme stuhnúť. Ja som dala asi na 10 minut do mrazničky a oblejeme čokoládou. Keď sú rožteky také zmrznuté, čokoláda rýchlo na nich tuhne a nesteká .
Pridal(a): DanaDianka