pridané 27.11.2014 o 13:12 prečítané 2060x

Parížske rožky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Výborné :)

Suroviny:

  • 250 g orechov
  • 50 g Zero cukor /250 g práškový cukor/
  • 1 celé vajce
  • 1 žltko
  • Pnka
  • 600 ml mlieka
  • 5 ks stévie tabletkovej
  • 150 gramov čokolády na varenie
  • 2 ks zlatý klas
  • 250 g maslo
  • 150 g cukor /zero alebo sukraloza/
  • Poleva
  • čokoláda
  • cera

Postup:

Všetky suroviny zmiešať dokopy a vypracovať cesto. Trošku sa lepí. Cesto natlačiť do formičiek na rožteky. Ja som použila svoju osvedčenú metodu, kedže som sa bála, že mi nepojdu pekne vyklopiť z formičiek. Stačí vám jedna formička a potravinová folia. Foliu položíme na formičku a natlačíme cesto. Opatrne s foliou vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto urobíme všetky rožteky a máme ich pekne rovnaké a nehrozí, že by sa pekne nevyklopili po upečení. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupnov. Ked začnú okraje hnednúť , treba vytiahnuť. Z tejto dávky vyšlo cca 25 kusov, takže doporučujem robiť hneď z dvoch dáviek J
Rožteky po vychladnutí nastriekame krémov a polejeme čokoládou.
Ja som si krém vymyslela : 500 ml mlieka a 5 ks stévie zohrejeme v hrnci, pridáme 150 gramov čokolády a necháme rozpustiť. Keď je čokoláda rozpustená, pridáme v 100 ml mlieka rozmiešané 2 ks zlatého klasu a uvaríme kašu. Necháme vychladnúť a zmiešame s maslom vyšlahaným zo zerom alebo sukralozou. To som už dosladzovala podľa chuti. Zdobičkou nastriekame krém na rožteky, necháme stuhnúť. Ja som dala asi na 10 minut do mrazničky a oblejeme čokoládou. Keď sú rožteky také zmrznuté, čokoláda rýchlo na nich tuhne a nesteká .

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.