Parížske rohlíky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Upečené rohlíky po chvíli stvrdnú, ale po ozdobení krémom a nechaní v chlade by mali zmäknúť.
Suroviny:
- Cesto:
- 5 bielkov
- 250 g mletých orechov (vlašských)
- 400 g kryštálového cukru
- bezlepková strúhanka
- Krém:
- 2 dcl mlieka
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g Hery
- 120 g varovaj čokolády
Postup:
Bielky, mleté orechy a cukor dáme do hrnca a miešame na sporáku na miernom ohni, ale nevaríme, iba zahrejeme.
Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Do masy primiešame podľa potreby 2-3 hrste strúhanky.
Z cesta môžeme tvarovať rohlíčky aj ručne, ale po skúsenostiach je lepšie tieto rohlíčky piecť v silikónovej forme s tvarom rohlíkov, ktorú vymastíme masťou.
Pečieme pri 180°C doružova.
Krém: Mlieko a cukor dáme variť na niť, t.j. ak sa s masy medzi palcom a ukazovákom začne tvoriť akoby nitka z cukrového mlieka. Potom ešte do horúceho primiešame čokoládu a necháme vychladnúť, občas premiešame. Do vychadnutej masy postupne vmiešame Heru, najlepšie ručným mixérom na vysokých otáčkach.
Vychladnuté rohlíky ozdobíme krémom a polejeme čokoládou a dáme stuhnúť do chladu.
Pridal(a): rajocka