pridané 25.1.2008 o 22:53 prečítané 1875x
Parížske paličky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 14 dkg mandlí, 14 dkg lieskových orieškov alebo orechov, 14 dkg práškového cukru, vanilka, citrónová kôra, 1 vajce, 1 žĺtok.
- Poleva:1 bielok, asi 12 dkg cukru – podľa potreby, citrónovú šťavu
Postup:
Mandle, oriešky alebo orechy zomelieme, pridáme preosiaty práškový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, vajce, žĺtok, spolu zmiešame a urobíme šúľok. Rozvaľkáme ho tak, aby bol asi 6 cm široký a jeden cm vysoký. Celý potrieme bielkovou hustou polevou , krájame paličky, poukladáme na plech a v mierne vyhriatej rúre upečieme.
Pridal(a): Jana