pridané 17.9.2012 o 14:06 prečítané 3277x

Ovocný koláč ala bublanina

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Ovocný koláč ala bublanina

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva (vínny kameň)
  • 250g múky - Novalim PK, Jizerska múka alebo aj UNI (všetky odskúšané)
  • 1 dcl oleja
  • 1dcl vody
  • ľubovolné ovocie.

Postup:

V mixéri vymiešame žĺtka s cukrom do peny, pridáme olej, múku so zmiešaným práškom do pečiva, vodu. Zvlášť si vymiešame sneh z bielkov a tento jemne vmiešame do cesta. Vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie, poukladáme ovocie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 stupňov asi 30 minút. Keď sa nám zdá, že je koláč zvrchu už príliš tmavý, prikryjeme ho papierom na pečenie a dopečieme celý čas.
Tip: kto má chuť, môže si do polky cesta vmiešat kakao a urobiť mramorový koláč

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: nanacel

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.