pridané 23.9.2007 o 14:54 prečítané 1967x
Ovocná torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- Cesto: - 3 vajcia - 3 PL bezlepkovej pečivovej múky Promix-PK - 3 PL kryštálového cukru Plnka: - 400 g jahodového jogurtu - 200 g šľahačkovej smotany - 10 g želatíny - jahodová marmeláda
Postup:
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, bielky vyšľaháme na tuhý sneh. K žĺtkovej pene pridáme múku a na záver vtrieme tuhý sneh. tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, nalejeme cesto a v rúre vyhriatej na 175°C pečieme asi 12 až 15 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a potom ho potrieme marmeládou. Plnka: Smotanu vyšľaháme dotuha, želatínu pripravíme podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s vlažnou želatínou, pridáme vyšľahanú smotanu a nalejeme do formy. Povrch môžme ozdobiť čerstvými jahodami a dáme na niekoľko hodín odležať do chladničky.
Pridal(a): mariatezourova