Ovocná torta so želatinou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Torta pre oslávenca
Suroviny:
- Korpus
- 4 vajcia,
- 4 PL oleja,
- 2PL kokosový cukor,
- 1/2 PL zero cukor,
- 2 PL sezamová muka,
- 2 PL gaštanová múka,
- 1/2 PDP.
- Plnka
- 350 g biely jogurt
- 500 g tvaroh odtučnený,
- 250 g kyslá smotana,
- 1 PL černicový dzem,
- trošku zera.
Postup:
Korpus : Vyšlahať bielka do tuha, pridať cukor, potom žltka, olej a potom vmiešať preosiatu múku zmiešanú s PDP. upiecť na papieri na pečenie na 200 stupnov. Takéto piškoty som si upiekla 2 ks. nechcela som naraz z 8 vajec, bála som sa , že mi to nepojde pekne prekrojiť.
Plnka : Všetko spolu zmiešať . Zmiešať cca 1,5 balíčka želatinového sužovaču za studena DR. Oetker a 1,5 dcl vlažnej vody. Vymiešať metličkou a postupne pridať plnku a poriadne zmiešať. Ony píšu na sáčku , že metličkou, ale ja som miešala na 1. stupni s mixerom.
Ukladala som korpus natretý dzemom, na to som naliala plnku, potom druhý korpus natretý dzemom , na to tenká vrstva plnky. Mrazené ovocie som ohriala na panvice s trochou kokosového cukru a cca 1/2 PL gaštanovej múky. nechala som vychladnúť a nasypala na plnku. Potom som si pripravila čučoriedkovú želatinu podla návodu. 0,5l horúcej vody a želatinu v prášku a 3 ks stévie. rozmiešať, nevariť a ked trochu vychladne, naliat na ovocie a nechať stuhnúť.
Pridal(a): DanaDianka