pridané 25.9.2012 o 22:09 prečítané 5283x
Ovocná bublanina
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ovocná bublanina
Suroviny:
- 200 g práškového cukru
- 6 vajec
- 180 g tuku ( HERA , HELIA )
- 200 g bezlepkovej múky ( 100 g PROMIX-UNI a 100 g PROMIX-PK )
- 1/2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva ( alebo kávová lyžička sódy bikarbóny) sezónne ovocie
Postup:
V nádobe vymiešame ručným šľahačom žĺtky , cukor a tuk. Pridáme múku , v ktorej je kypriaci prášok ( prípadne sóda bikarbóna) a nakoniec ľahko vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Na vymastený plech vylejeme cesto , na ktoré poukladáme vykôstkované ovocie : čerešne, ríbezle , jahody. V zime použijeme 1 fľašu zaváraniny. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 160 až 180 °C asi 35 až 40 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Anonymous
Pridal(a): zuzanab