pridané 20.9.2012 o 21:27 prečítané 3303x

Osie hniezda

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Sú mäkké, nedrobia sa a nelámu sa. Dajú sa aj zmraziť. Tu je recept:

Suroviny:

  • 500g Promix-UNI
  • 2PL zemiakový škrob
  • 1PL amarantová múka
  • 1ČL guarová guma
  • 3PL olej,
  • 4PL kryštálový cukor
  • 1bal. vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 4-5dl (hocijaké) mlieko, 1bal. sušené droždie.
  • Plnka:
  • vanilkový a škoricový cukor
  • kakao
  • mletá škorica
  • roztopené maslo alebo rozmiešané vajíčko

Postup:

Zmiešame v mise suché prísady, olej, kvások (0,5dl mlieka s 1PL kryštálového cukru, štipkou soli a so sušeným droždím) a mlieko. Mlieko pridávame podľa potreby, cesto má byť lepkavé. Poprášime ho trochou múky a dáme na 1 hod. kysnúť. Potom ho rozdelíme na dve časti, každú ešte premiesime a potom vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto celé potrieme vajíčkom alebo maslom, poprášime cukrami, kakaom a škoricou. Zrolujeme a krájame na kolieska (asi 2cm).
Prstami upravíme do "hniezda", dáme na plech (papier na pečenie), potrieme roztopeným maslom (príp.vajíčkom) a pečieme 25 - 30 min. pri 200°C.

Toto cesto sa dá použiť aj na taštičky, ktoré plníme napr. lekvárom, tvarohom, makom, orechami a pod.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.