pridané 12.4.2008 o 14:54 prečítané 2337x
Orieškovo-kávová torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- Na cesto:
- 6 vajec, 1 vanil.cukor, 220g prášk. cukru, 200g mletých orechov, 40g solamylu, 1 PL kakaa, štipka mlet. škorice
- Na plnku:
- 1/2 litra mlieka, 100g cukru, 3 zarovnané KL instant.kávy, 50g Zlatého klasu, 250g masla
- Na ozdobu:
- mleté orechy, kakao, šľahačku - podľa chuti
Postup:
Na cesto vyšľaháme bielky s vanilk. cukrom na tuhý sneh, postupne pridáme prášk. cukor,vyšľaháme, nakoniec žĺtky po jednom. Orechy, solamyl,kakao a škoricu premiešame a opatrne vmiešame do vyšľahanej peny.
Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 korpusy ( 180- 200st.)
Na plnku uvaríme puding z uvedeného množstva mlieka, cukru,kávy a zl.klasu.
Maslo vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom do peny.
Vychladnuté korpusy rozrežeme každý na polovicu, pláty natrieme asi 2/3 plnky, zvyšnou plnkou natrieme boky a vrch torty. Na boky nanesieme mleté orechy a dozdobíme.
Necháme stuhnúť v chladničke.
Pridal(a): evica39