pridané 31.3.2018 o 12:32 prečítané 2613x

Orechovo-makovo-tvarohová torta bez múky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Výborná torta bez múky :)

Suroviny:

  • Makový korpus
  • 4 kusy vajicka
  • 2 polievkové lyžice kokosový cukor
  • 100 gramov mletý mak
  • 1⁄2 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Orechový korpus
  • 4 kusy vajicka
  • 2 polievkové lyžice kokosový cukor
  • 100 gramov mleté mandle (orechy)
  • 1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
  • tvarohová náplň
  • 500 gramov jemný tvaroh
  • 250 gramov mascrapone
  • 150 millilitrov šľahačková smotana
  • 2 polievkové lyžice kokosový cukor
  • 1 čajová lyžička vanilková esencia
  • ganache
  • 100 millilitrov šľahačková smotana
  • 100 gramov vysokopercentná čokoláda

Postup:

Makový ropus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne mletý mak zmiešaný s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.

Orechový korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, krátko zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame mleté mandle zmiešané s práškom do pečiva Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie, boky vymažeme maslom, pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Tvarohová náplň:

Mascarpone vyšľaháme spolu so šľahačkou a cukrom (medom) a už len krátko primiešame tvaroh. Dala som 1PL kokosového cukru, len sa doma okrem mňa a Tinky stažovali, že je to málo sladké.

Ganache:

Zohrejeme smotanu, zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť.

Plnenie:

Vychladené korpusy rozrežeme napoly, striedavo plníme. Naplnenú tortičku ešte potrieme zvyšným krémom, a vrch polejeme ganache.

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.