Orechovo-makovo-tvarohová torta bez múky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborná torta bez múky :)
Suroviny:
- Makový korpus
- 4 kusy vajicka
- 2 polievkové lyžice kokosový cukor
- 100 gramov mletý mak
- 1⁄2 čajová lyžička prášku do pečiva
- Orechový korpus
- 4 kusy vajicka
- 2 polievkové lyžice kokosový cukor
- 100 gramov mleté mandle (orechy)
- 1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
- tvarohová náplň
- 500 gramov jemný tvaroh
- 250 gramov mascrapone
- 150 millilitrov šľahačková smotana
- 2 polievkové lyžice kokosový cukor
- 1 čajová lyžička vanilková esencia
- ganache
- 100 millilitrov šľahačková smotana
- 100 gramov vysokopercentná čokoláda
Postup:
Makový ropus:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne mletý mak zmiešaný s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.
Orechový korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, krátko zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame mleté mandle zmiešané s práškom do pečiva Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie, boky vymažeme maslom, pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Tvarohová náplň:
Mascarpone vyšľaháme spolu so šľahačkou a cukrom (medom) a už len krátko primiešame tvaroh. Dala som 1PL kokosového cukru, len sa doma okrem mňa a Tinky stažovali, že je to málo sladké.
Ganache:
Zohrejeme smotanu, zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť.
Plnenie:
Vychladené korpusy rozrežeme napoly, striedavo plníme. Naplnenú tortičku ešte potrieme zvyšným krémom, a vrch polejeme ganache.
Pridal(a): zuzanab