Obrátená pohánková torta s ovocím bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Náš dnešný recept na obrátenú pohánkovú tortu bez lepku vás úplne očarí. Je jednoduchá, efektná a chutí dospelým i deťom. Jemná oriešková chuť pohánky v kombinácii s čerstvým sviežim ovocím vám zaručí úspech na každej party. Hotová je ani nie za hodinku a vy si môžete dopriať viac času s rodinou alebo priateľmi.
Suroviny:
- 1 hrnček drobného ovocia (ríbezle, maliny, čučoriedky) + na ozdobu
- ¾ hrnčeka masla (môže byť aj vegánske)
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- 2 vajcia
- ¾ hrnčeka Novalim pohánkovej múky
- ¼ hrnčeka Novalim ryžovej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku bez lepku
- Citrónová kôra
- Lístky mäty na ozdobu
- Práškový cukor na posypanie
Postup:
Ovocie umyjeme a necháme dobre odkvapkať alebo osušíme papierovým obrúskom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, ovocie vysypeme na dno formy a rovnomerne rozložíme.
V mise si vyšľaháme vajíčka s cukrom a s mierne roztopeným (nie prevretým ani horúcim) maslom na jemnú nadýchanú penu. Prisypeme preosiate múky, kypriaci prášok a trochu nastrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu dobre premiešame gumenou varechou.
Hotové cesto vylejeme do formy na pripravené ovocie a uhladíme stierkou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na približne 35-40 minút. Urobíme test špajlou. Ak vyjde z koláča suchá, je hotový. Upečenú tortu necháme vychladnúť a potom otočíme hore dnom. Opatrne odstránime formu a papier na pečenie. Ozdobíme ovocím a lístkami mäty. Pred podávaním ešte poprášime práškovým cukrom.
Pridal(a): NovalimSK