pridané 26.1.2008 o 21:52 prečítané 2885x

Nepečené ľadové mafiny

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Namiesto mufinovej formy a alobalu môžeme použiť veľké papierové košíčky ako na šuhajdy

Suroviny:

  • 200 g tuku Cera, 250 g ml. cukru, 60 g kakaa, 100 g sušeného mlieka, 30 g posekaných orechov, 50 g posekaných mandlí, 40 g posekaných kešu orechov, 6O posekaných lieskovcov, 30 g hrozienok, 80 g mliečnej čokolády 2 vajcia, 20 g kandizovaného ovocia, okrúhle blp piškóty, ovocnú šťavu

Postup:

Rastlinný tuk roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiate kakao, cukor, sušené mlieko, premiešame a odstavíme z kúpeľa. Pridáme posekané orechy, mandle, kešu orechy, liestkovce, hrozienka, kandizované ovocie a rozpustenú čokoládu. Necháme krátko vychladnúť a primiešame čerstvé vajcia. Jednotlivé priehlbinky vo forme na mafiny vyložíme alobalom a každú naplníme plnkou. Na vrch plnky uložíme piškóty, ktoré pokvapkáme ovocnou šťavou a necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Stuhnuté mafiny vyberieme, alobal odstránime a ozdobíme kúskom čokolády.

Pridal(a): gasi

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.