Nepečená torta bez lepku s čučoriedkami
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Nie vždy treba rúru zapínať, keď chceme chutný dezert. Nepečená torta môže byť príjemnou zmenou, ako si vychutnať kombináciu dobrých vecí. Keksíkový základ, na ktorý sme použili naše chrumkavé keksíky Mariela bez lepku a potom ovocná vrstva, ktorá bude chutiť každému. Pozývame vás vyskúšať si náš najnovší recept bez lepku.
Suroviny:
- Na korpus:
- 1 balenie Novalim keksov Mariela
- 100 g mletých mandlí alebo lieskovcov
- 100 g roztopeného rastlinného tuku
- Na plnku:
- 300 g kešu orechov
- Štipka soli
- 1/2 ČL mletej vanilky
- 20 ml citrónovej šťavy
- 70 ml agávového sirupu
- 170 ml roztopeného kokosového oleja
- 200 g čučoriedok
- Drobné ovocie a citrónová kôra na ozdobu
Postup:
Keksy Mariela pomelieme na múku a zmiešame s mletými mandľami a rozpusteným maslom. Hmotu roztlačíme na dno tortovej formy s priemerom približne 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Kešu orechy, ktoré sme si vopred namočili do vody aspoň na 4 hodiny, dáme aj s vodou do mixéra. Pridáme soľ, vanilku, agáve, kokosový olej a citrónovú šťavu a rozmixujeme na hladkú zmes. Polovicu krému odoberieme a do druhej polovice pridáme umyté a osušené čučoriedky a spolu opäť dobre rozmixujeme. Na keksíkovo – mandľový korpus natrieme kešu krém a naň nanesieme čučoriedkový krém. Uhladíme povrch a dáme chladiť aspoň na dve, prípadne aj viac hodín. Potom ozdobíme ovocím a nastrúhanou citrónovou kôrou a môžeme podávať.
Táto nepečená torta bez lepku sa dá pripraviť aj s iným druhom ovocia – v čase sezóny odporúčame vyskúšať jahody alebo maliny.
Pridal(a): NovalimSK