pridané 21.9.2012 o 09:38 prečítané 2558x
MUFFINY
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
MUFFINY
Suroviny:
- 150 g kr. cukru
- 150 g margarínu
- 150 g ryžovej múky
- 50 g bezlepkovej múky Manthler
- alebo Uni od Novalimu( tu pridať 1/4 čl guarovej alebo xant. gumy)
- 2 vajcia
- 2-3 pl kakaa
- 1/4 čl sóda bikarbóny
- 0,5 dl mlieka
Postup:
Žĺtky, cukor a margarín vymiešame, pridáme múku, sóda bikarbónu a trochu mlieka, aby sme ľahšie mohli premiešať cesto. Potom pridáme z bielkov ušľahaný tuhý sneh a opatrne premiešame masu. Rozdelíme ju na dve časti a do jednej pridáme kakaový prášok, ktorý sme v lyžici teplej vody rozmiešali. Obidve masy naplníme do formy na muffiny, ktorú sme vystlali papierovými košíkmi alebo vymazali tukom a vysypali múkou. Pečieme asi 20-30 minút pri 175-190 stupňoch. Pre istotu vyskúšajte ihlicou, čí sú dobre prepečené.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: moni
Pridal(a): zuzanab