Mramorová bublanina bez lepku s čerešňami a malinami
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bublaninu milujeme. Klasickú vanilkovú, s jahodami, marhuľami alebo iným ovocím - každá chutí vynikajúco. Výnimkou nie je ani náš dnešný recept na efektnú mramorovú bublaninu s čerešňami a malinami, samozrejme v bezlepkovej verzii. S našou bezgluténovou múkou Promix PK je nadýchaná, rýchlo hotová, šťavnatá a chutí naozaj famózne. Ako občerstvenie na výlete či pikniku, alebo len tak ku kávičke - bublanina nás nikdy neomrzí. Čo poviete, pustíte sa do pečenia?
Suroviny:
- Potrebujeme:
- 270 g Promix PK alebo PK špeciál
- 2 vajcia
- 150 g krupicového cukru
- 125 g roztopeného masla
- 250 ml mlieka
- 2 PL kyslej smotany
- 1,5 ČL kypriaceho prášku bez lepku
- 2 PL holandského kakaa
- Čerešne a maliny
- Práškový cukor na posypanie
Postup:
Postup:
Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Pridáme roztopené, ale vychladnuté maslo, mlieko, smotanu, Promix PK, kypriaci prášok a jemne vymiešame gumenou varechou do hladka.
Formu s rozmerom asi 20x30 cm vystelieme papierom na pečenie. Dve tretiny cesta vylejeme do formy a do zvyšnej primiešame kakao. Ak by hmota s kakaom bola príliš tuhá, prilejeme do nej trošku mlieka. Potom ju krížom-krážom vylejeme do cesta vo forme. Špajlou jemne premiešame povrch cesta, aby nám vznikol mramorový vzor. Navrch poukladáme umyté a osušené maliny s odkôstkovanými čerešňami.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 25-30 minút. Po upečení necháme trocha vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Pridal(a): NovalimSK