pridané 10.11.2014 o 12:21 prečítané 2018x
Marokánky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jednoduché a chutné
Suroviny:
- 250 ml smotany na varenie
- 3 PL gaštanovej múky
- 3 tbl. Stévie
- 50 g masla
- 200 g orechy, mandle, lieskovce, sušené brusnice, kandizovaná kôra, lanové, slnečnicové a sezamové semienka
Postup:
Zo smotany, stévie a gaštanovej múky uvaríme hustú kašu, odstavíme a pridáme maslo, dobre ho do kaše vmiešame. Necháme mierne vychladnúť a prisypeme zmes ovocia, orechov a semienok.
Dobre premiešame a malou lyžičkou kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie malé kôpky. Vidličkou roztlačíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov cca na 10 minút. Nedávať blízko seba, trošku sa ešte rozlejú, aby sa nezlepili. Nechať dobre vychladnúť , až potom odkladať z plechu. Horúce by sa rozpadávali. Vychladnuté potrieť z jednej strany čokoládou. My sme nenatierali, nechali sme si zdravšiu verziu
Pridal(a): DanaDianka