pridané 8.12.2015 o 21:04 prečítané 2207x

Mandľovo-zemiakové koláčiky od Sisters Bakery

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Netradičné vyparádené koláčiky z cesta z mandlí a varených zemiakov.

Suroviny:

  • 250 g mletých mandlí
  • 180 g práškového cukru
  • 130 g uvarených zemiakov v šupke (asi 2-3 stredne veľké zemiaky)
  • 1 vajce
  • 1 ČL mletej vanilky
  • Kôra z 1 citróna, nastrúhaná
  • Prípadne asi 100 g ryžovej múky
  • Na ozdobenie: Mandľové lupienky, mak, kandizované čerešne, celé mandle, lieskovce, sézamové semiačka

Postup:

V šupke uvarené zemiaky rozmixujeme najemno (napr.ponorným mixérom), potom pridáme cukor a premiešame obe suroviny spolu.
Pridať zvyšné suroviny a vypracovať cesto. Vzhľadom na to, že existuje veľa druhov zemiakových odrôd a každá inak absorbuje tekutiny, môže sa stať, že vaše cesto bude príliš lepkavé. Tak ako bolo aj naše, preto sme pridávali po lyžiciach ryžovú múku na zahustenie.
Hotové cesto naberáme lyžičkou a namočenými rukami formujeme guličky, ktoré vygúľame v mandliach alebo maku, či iných semiačkac a jemne pritlačíme na plech vystlaný papierom. Môžeme urobiť v strede dierku a do nej dať ovocie alebo oriešok.
Pečime na 170 stupňoch asi 15 minút.
Vyberieme plech z rúry a koláčiky na ňom necháme vychladnúť.

Pridal(a): Sisters Bakery

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.