pridané 18.3.2013 o 09:44 prečítané 2974x
Mandľovo-amarantové muffiny
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Mäkké a šťavnaté muffiny - vydržia dlho čerstvé - z mandlí a amarantových perličiek.
Suroviny:
- 200 g mleté mandle
- 3 ks vajce
- 1 bal. vanilkový cukor
- 6 PL mlieko (prípadne trochu pridať, ak je cesto veľmi husté)
- 100 g práškový cukor
- 50 g horká čokoláda
- 175 g maslo
- 1 hrnček amarantových perličiek
- 2 PL zemiakový prípadne kukuričný škrob
- 1/2 bal. prášok do pečiva
Postup:
V mise vyšľaháme do peny cukor s maslom, postupne pridáme vajcia a vanilkový cukor. Potom do vyšľahanej hmoty vmiešame mléko (podľa potreby pridáme viac), škrob, amarantové perličky s práškom do pečiva, nakoniec pridáme mleté mandle. Vrch pred upečením posypeme nakrájanou čokoládou.
Muffiny pečieme v košíčkoch a forme na muffiny - cca 20 minút pri teplote 175°C.
Hotové muffiny môžeme poliať rozpustenou čokoládou a ozdobiť mandľovými lupienkami.
Pridal(a): sykorkas